Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Prijave protiv Pajtića i Pavličića zbog plata

Zbog isplate plata većih od onih zakonom predviđenih, Državna revizorska institucija podnela je prekršajnu prijavu protiv predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića.  

Ne rade šalter sala, matičar i druge gradske službe

Šalter sala u Gradskoj kući, matičar i druge službe gradske uprave, danas i sutra neće raditi od 10 do 12 časova, zbog štrajka upozorenja koji zbog smanjenja plata zaposlenima bez fakulteta, organizuje Sindikat zaposlenih u gradskoju upravi.

Potpredsednik EP: Kandidatura Srbiji u martu

Potpredsednik Evropskog parlamenta Laslo Šurjan i predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izrazili su danas uverenje da će Srbija početkom marta dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Pismeni deo ispita za taksiste

Pismeni deo ispita za taksiste iz poznavanja grada i propisa održaće se u sredu, 22. februara u zgradi Skupštine Novog Sada, Žarka Zrenjanina 2.

Prva bolonjska generacija bez šanse za zaposlenje

Studenti nekoliko novosadskih fakulteta nakon završetka osnovnih studija ne mogu da nađu posao, jer njihovo zanimanje naprosto ne postoji ni u jednom pravilniku o visini stručne spreme koji propisuje Ministarstvo prosvete.

Uskoro idejni projekt tunela kroz Frušku goru

Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović izjavio je da je doneta odluka o izradi idejnog projekta tunela kroz Frušku goru, za šta će novac obezbediti Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine.